True
Test zmogljivosti baterije
Kako preveriti kapaciteto baterije na prenosniku v operacijskem sistemu Windows?

Kako preveriti zmogljivost baterije prenosnika v sistemu Windows 7

Windows 7 vključuje nov ukaz, ki vam pokaže veliko podrobnosti o porabi energije in nastavitvah ter vam pomaga odpraviti težave z napajanjem (na primer, da se Windows 7 nepričakovano prebudi, ko ga preklopite v način spanja).

Ta ukaz vam prikaže tudi nekaj podrobnih informacij o bateriji vašega prenosnika, vključno z njeno predvideno zmogljivostjo in zadnjo polno napolnjenostjo. S temi podatki lahko izračunate, koliko (v odstotkih) se je vaša baterija sčasoma poslabšala. Oglejmo si:

  • Kliknite gumb Start in v polje Iskanje programov in datotek vnesite cmdu.

  • Z desno tipko miške kliknite cmd.eke, ki je naveden na vrhu menija Start, in kliknite Zaženi kot skrbnik.

  • V ukazni poziv vnesite cd %userprofile%/Desktop in pritisnite Enter.

  • Nato v ukazni poziv vnesite powercfg -energy in pritisnite Enter.

Powercfg bo omogočil sledenje za 60 sekund. Če ga želite uporabiti za več informacij kot le za podrobnosti o bateriji, se prepričajte, da se v tem času ne izvajajo nobeni drugi procesi.

 

Ko končate, bo powercfg ustvaril poročilo (v formatu html), ki prikazuje napake, opozorila itd. Ker smo ukazno vrstico usmerili na vaše namizje, bo poročilo postavljeno na vaše namizje kot energy-report.html. Samo odprite poročilo v spletnem brskalniku in se pomaknite navzdol do razdelka Informacije o bateriji.

Clarico-Full Image

Na zgornji sliki sta dva vzorca:

Na levi je razmeroma nova baterija (stara nekaj mesecev). Kot lahko vidite, je zadnja polna napolnjenost le približno 5,5 % pod načrtovano zmogljivostjo.

Na desni je stara baterija (stara približno 4 leta), ki kaže, da je bila zadnja polna napolnjenost skoraj 40 % pod načrtovano zmogljivostjo. Iz izkušenj vem, da bo ta baterija zdržala le še nekaj mesecev. Moja baterija je odpovedala nekaj mesecev po tem, ko je bila testirana pri 45 % pod predvideno zmogljivostjo. Pred kratkim sem izvedel "stresni test" na tej bateriji (ki vam bo povedal, koliko časa lahko pričakujete, da bo prenosnik deloval s "polno močjo"), in trajal je le 36 minut. Primerjajte to s 125 minutami za novo baterijo.

Test zmogljivosti baterije
Kako preveriti kapaciteto baterije na prenosniku v operacijskem sistemu Windows?

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.