True
Navodila za uporabo baterije prenosnika
Pred uporabo natančno preberite navodila.
Clarico-Image-Text

Spoštovani uporabniki,

Hvala, ker ste nam zaupali, da bomo kupili akumulator za prenosnik. Pred uporabo natančno preberite navodila za uporabo, da se naučite pravilno uporabljati baterije. Baterija je potrošni elektronski izdelek z omejeno življenjsko dobo, vendar lahko pravilna uporaba, pravilno polnjenje, praznjenje in shranjevanje znatno podaljša življenjsko dobo baterije.

Za najboljše delovanje kalibrirajte računalniško baterijo

Baterija ima u sebi mikroprocesor koji omogućava procenu količine energije u bateriji kada se puni i prazni. Bateriju morate povremeno kalibrisati da bi indikator na laptopu prikazivao precizniji procenat napunjenosti i preostalo vreme do pražnjenja, zato što je merač još uvek kalibriran prema staroj bateriji. Ovaj postupak trebalo bi da obavite prvi put kada koristite bateriju, a zatim na svakih nekoliko meseci.


 1.  Izvršite odgovarajuća podešavanja: Kliknite na ikonicu baterije u donjem desnom uglu, zatim “Promemnite postavke plana” > “Promeni više opcija za postavke napajanja” > “Baterija” > “Kritični nivo baterije” > “Na bateriju” - podesite na 5% (ili najmanje što vam sistem dozvoljava) a zatim izaberite „Primeni“ i „U redu“ da biste sačuvali podešavanja.

 2. Isključite adapter za napajanje i koristite bateriju dok se laptop ne isključi.

 3. Priključite napajalnik in napolnite baterijo računalnika do 100%. Med prvo uporabo (ali po daljšem obdobju shranjevanja) bodo baterije morda potrebovale tri do štiri cikle polnjenja / praznjenja, preden dosežejo največjo zmogljivost. Postopek polnjenja naj traja nekaj ur. Najprej morate izprazniti baterijo, dokler se prenosnik ne izklopi, preden jo za kalibracijo napolnite do 100%. Nato lahko vklopite in izklopite napajanje, ko je baterija napolnjena.

Opomba: Ko je baterija skoraj prazna, računalnik preide v stanje mirovanja. Baterija dejansko vsebuje rezervno, ki je potrebna, da računalnik ostane v stanju spanja. Ko se baterija popolnoma izprazni (kar je potrebno med kalibracijo), se računalnik prisilno izklopi. V tem primeru se lahko izgubijo vse odprte datoteke.

Update BIOS-a

Zamenske baterije koje možete pronaći kod nas na sajtu nisu originalne baterije. Neki proizvođači laptop računara rade automatski update BIOS-a posle čega dolazi do problema sa prepoznavanjem baterije.

Kako da proverite u BIOUS-u - da li je sistem prepoznao bateriju da nije oroginalna baterija:

 • isklučite laptopt - shut down
 • pokrenite laptop i drižite pritisnuto dugme F2
 • kada se pojavi meni u BIOS-u, potražite u prvom delu Battery Info, kliknite na to,
 • pogledajte informaciju o bateriji - status - Good Health, ili non LENOVO/DELL/HP..., not compatible itd.
Molimo Vas da nakon kupovine baterije ne radite update BIOS-a kako bi baterija funkcionisala. U slučaju da Vaš laptop odradi update potencijalnu reklamaciju ne možemo da prihvatimo jer je baterija ispravna.

Shranjevanje akumulatorja

Dolgotrajno polnjenje akumulatorja lahko akumulator poškoduje - baterijo je treba redno polniti in prazniti. Baterije, ki so vedno napolnjene in na polnilniku, bodo hitro izgubile največjo zmogljivost in s tem imele krajšo življenjsko dobo. Če baterije ne uporabljate en mesec ali več, je priporočljivo, da baterijo odstranite iz naprave, jo napolnite od 60% do 80% in shranite v hladnem, suhem in čistem prostoru. Poleg tega bo morda treba po določenem obdobju shranjevanja redno polniti baterijo. Vsekakor bi bilo najbolje, če lahko baterijo uporabljate enkrat na mesec, da si zagotovite dober spomin.

Varnostni ukrepi

 • Nemojte da spajate kontakte na bateriji - kratki spoj može ozbiljno oštetiti bateriju.
 • Ne bacajte, bušite ili na neki drugi način oštećivati bateriju, jer to može izazvati eksploziju ćelija.
 • Ne izlažite bateriju toploti, vlazi ili kiši.
 • Držite bateriju odvojeno od vatre ili drugih izvora toplote.
 • Ne palite. Izlaganje bateriji ekstremnim vrućinama može prouzrokovati eksploziju.
 • Ne pokušavajte da rastavljate, popravljate ili zamenite bateriju jer to može prouzrokovati pregrevanje ili požar. Korozivni alkalni rastvori ili drugo curenje elektrolita mogu dovesti do požara ili telesnih povreda i smrti.
 • Ne bušite bateriju oštrim materijalima.

Često postavljena pitanja


P: Koliko dugo će nova baterija napajati laptop?

O: Življenjsko dobo baterije prenosnika je težko določiti. Dejanska življenjska doba baterije je odvisna od porabe energije. Uporaba največje svetlosti zaslona, ​​trdega diska, DVD-ja in druge dodatne opreme bo povzročila dodatno praznjenje baterije in učinkovito skrajšala življenjsko dobo baterije. Skupna življenjska doba baterije je odvisna tudi od generacije in samega modela prenosnika - vgrajene komponente itd.


P: Zašto se smanjuje kapacitet baterije dok se ne koristi?

O: Zaradi vpliva vlažnosti okolja in neobčutljivega izolacijskega okolja se baterije pojavljajo kot samo poraba. Odvisno od stanja akumulatorja bi se napolnjenost vsake 3-4 dni zmanjšala za približno 1%, zato je povsem normalno, da se akumulator prazni tudi, ko ni v uporabi!


P: Da li mogu da izvadim bateriju tokom korišćenja ispravljača za napajanje?

O: Običajno se funkcija polnjenja prenosnika začne polniti, ko je zmogljivost manjša od 95%, in ker obstaja naraven vzorec porabe, ni pomembno, ali je baterija v prenosniku. Priporočamo pa, da baterijo hranite v prenosnem računalniku, saj se lahko tekoče delovanje nadaljuje in tako prepreči izgubo podatkov, če pride do izpada električne energije. Če želite odstraniti baterijo, vam priporočamo, da jo postavite na suho, hladno in ne pozabite uporabljati baterije vsaj enkrat mesečno, da ostane aktivna.


P: Da li će se radni vek baterije smanjiti ako punim bateriju pre nego se potpuno isprazni?

O: Življenjska doba baterije se izračuna na podlagi ciklov polnjenja in praznjenja, Li-ionska baterija pa ima običajno 300–400 ciklov. Ni vam treba skrbeti, kako bo baterija med polnjenjem izračunala drugi cikel, v povprečju pa se drugi cikel začne, ko je napolnjen do 80-90%.


P: Napunjenost baterije i dalje pokazuje 0%, čak i nakon 20 sati punjenja, a laptop se odmah isključuje kada je nestalo napajanje, u čemu je problem?

O: Najprej je treba preveriti stik med prenosnikom in baterijo, saj če stik ni dober, tudi če se preberejo komunikacijske informacije, baterije ni mogoče napolniti. Ker se lahko priključek na prenosnem računalniku po daljšem obdobju uporabe deformira, medtem ko je priključek na novi bateriji zasnovan v skladu z novimi specifikacijami prenosnika, lahko to povzroči težave s kontakti. V takšnih okoliščinah odstranite baterijo in jo večkrat vstavite v prenosnik, da zagotovite popoln stik. Ko zaslišite KLIK, v bistvu pomeni, da je stik dober. Poskusite znova in morda boste lahko rešili težavo s stiki, zlasti pri prenosnikih IBM in Lenovo.


P: Baterija se ne prazni i laptop se odmah isključuje nakon što se isključi punjač, čak kada je baterija napunjena do određenog procenta ili čak 100%, zašto?

O: V tem primeru bodite pozorni na zunanjo temperaturo. Če ste na mestu, kjer je temperatura zelo visoka, se bo baterija po dolgem času samodejno zaščitila in program za zagon prenosnega računalnika prenehal delovati. Na tej točki znova zaženite prenosnik po 1 uri. Možne so tudi težave s prenosnikom med postopkom polnjenja, ker polnilno vezje prenosnika preprosto povzroči težave med polnjenjem. Preverite originalno baterijo prenosnika in preverite, ali deluje.


P: Moj Dell laptop nije uspeo da identifikuje bateriju i naznačio je da "baterija nije kompatibilna sa ovim modelom računara. Kada ubacim" Dell "bateriju, indikator treperi, šta nije u redu?

O: Označuje, da združljivost baterij ni dobra, prenosnik prepozna, da baterija ni DELL. Ko se to zgodi, se za zamenjavo obrnite na prodajalca.


P: Laptop ne može da se pokrene kada sam ubacio novu bateriju, ali dobro funkcionisao kad sam izvadio bateriju, zašto?

O: To pomeni, da je baterija okvarjena ali nezdružljiva, kar je najpogosteje pri baterijah večje kapacitete (9-celične baterije). Zamenjati morate baterijo in se obrnite na prodajalca.


P: Laptop se isključuje bez upozorenja i pored toga što indikator pokazuje da baterija ima 30% ili više energije.

O: Ko se soočite s takšno težavo, najprej opravite nekaj kalibracij akumulatorja. Če težava ni odpravljena, se obrnite na prodajalca.


P: Kad sam prvi put pokušao da napunim bateriju, indikator napunjenosti je stao na 30% i nakon sat vremena punjenja, kako mogu da napunim bateriju do 100%?

O: Ko se soočite s takšno težavo, preverite kalibracijo računalniške baterije, če želite zagotoviti najboljše in pravilno delovanje. Če težava ni odpravljena, se obrnite na prodajalca.


P: Zašto je laptop pokazao da se baterija potpuno napunila nakon samo 10 minuta punjenja?

O: Ko se soočite s takšno težavo, preverite kalibracijo računalniške baterije, če želite zagotoviti najboljše in pravilno delovanje. Če težava ni odpravljena, se obrnite na prodajalca.


P: Moja baterija je trajala 3 sata prvi put, ali se više ne puni - da li je neispravna?

O: Ko se soočite s takšno težavo, preverite kalibracijo računalniške baterije, če želite zagotoviti najboljše in pravilno delovanje. Če težava ni odpravljena, se obrnite na prodajalca.

Otroške ure
Kratka video navodila

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.