True

Varstvo Osebnih Podatkov Strank

Podjetje iTrade Online d.o.o., matična št.: 8400253000 ( »mi« v nadaljevanju) varstvu osebnih podatkov posvečamo veliko pozornost. Tukaj v tem dokumentu navajamo vse informacije o tem, katere osebne podatke obdelujemo, o uporabnikih naše spletne trgovine, naših strank in če le te  obdelujemo s podanim  soglasjem oziroma na drugi pravni podlagi. Za katere namene jih uporabljamo,ter komu jih zato lahko posredujemo in kakšne so v povezavi s tem vaše pravice glede naše obdelave vaših osebnih podatkov.


                                                                Katere osebne podatke obdelujemo?

                                                                Od vas kot uporabnika naših storitev, zbiramo različne vrste podatkov, kot so uporabniško ime in geslo, vaše kontaktne podatke in druge nastavitve. Spremljamo katere artikle si v naši spletni trgovin  ogledujete, preko katerih naprav in katere od naših ponudb, so vas zanimale, posredovane preko e-pošte. S pomočjo tega izdelujemo dodatne podatke in ponudbe, da bi vam lahko posredovali po vaši želji in bi v prihodnje še izboljšali našo spletno trgovino in storitve. Po pri nas opravljenem nakupu ali ustvarjenem računu, se obdelujejo tudi ime in priimek, kaj ste naročili in podatki, ki ste jih nastavili na svojem računu. 


                                                                Obdelujejo se osebni podatki:

                                                                1. identifikacijski podatki; ti predstavljajo ime in priimek, uporabniško ime in geslo ter, če ste pravna oseba ID za DDV.;

                                                                2. kontaktni podatki; so osebni podatki, ki omogočajo, da lahko z vami stopimo v stik, največ e-naslov, telefonsko številko, naslov za dostavo, naslov za pošiljanje računa in vaše profile na družbenih omrežjih;
                                                                3. vaše nastavitve; so podatki o vašem računu, shranjeni naslovi za dostavo, profile, naročila na novice, nakupovalne sezname, iskane artikle (»zanima me«, »sledi ceni«),članstva v programih zvestobe, komentarje in ocene artiklov in storitev;
                                                                4. podatki o naročilih; so podatki o naročenih artiklih,  načinu plačila kar vključuje številko bančnega računa in podatke o reklamacijah;
                                                                5. podatki o vaših spletnih navadah; tudi v primerih, ko brskate po spletu preko naše mobilne aplikacije, najbolj podatki o artiklih in storitvah, ki ste jih iskali, povezave, na katere ste klikali, načinih pomikanja in iskanja po naši spletni strani in napravah, s katerih ste dostopali do spleta, ID naprave, njeni tehnični parametri, IP naslov in z njim povezana lokacija, operacijski sistem, različica, izbrani brskalnik in različica le-tega ter podatke, pridobljene iz piškotkov in podobnih tehnologij za prepoznavanje naprav;
                                                                6. podatki o vedenju v povezavi z branjem naših sporočil, ki smo vam jih poslali, najbolj čas, potreben za odprtje le teh in podatki o napravah s katerih ste dostopali do spleta, kot so IP naslov in z njim povezana lokacija, ID naprave, njeni tehnični parametri, kot je operacijski sistem, različica, ločljivost zaslona, izbrani brskalnik in različica le-tega;
                                                                7. izpeljani podatki; v te sodijo osebni podatki, pridobljeni iz vaših nastavitev, o artiklih, ki ste jih pri nas kupili, o vaših spletnih navadah, vedenju v povezavi z branjem sporočil, ki so vam bila z naše strani poslana; predvsem so to podatki o spolu in starosti, finančnih razmerah, potrošniških navadah in odnosu do različnih artiklov in storitev;
                                                                8. podatke v povezavi z uporabo klicnih centrov; sem spadajo predvsem zapisi telefonskih klicev s klicnim centrom, identifikacija sporočil, ki nam jih pošiljate, vključno z identifikatorji, kot so IP naslovi.

                                                                Zakaj obdelujemo osebne podatke in zakaj smo do tega upravičeni?

                                                                Vaši osebni podatke se obdelujejo v različnih primerih za različne namene. Ob obisku naše spletne trgovine, na katerih uporabljamo tudi piškotke, se vaši podatki uporabljajo predvsem za ugotavljanje števila obiskovalcev in izpopolnjevanje naših storitev. Če se pri nas registrirate, se ti podatki uporabljajo za vodenje vašega računa in omogočanje s tem povezanih funkcij. Ko pri nas opravite nakup, se vaši podatke uporabijo za obdelavo vašega naročila, za zaščito naših pravnih zahtev in izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti. Obenem vas s pomočjo vaših kontaktnih podatkov in drugih podatkov lahko obveščamo in vam pošiljamo naše prilagojene ponudbe. Le z vašim soglasjem vaše podatke posredujemo tudi tretjim osebam za obveščanje o ponudbah na drugih spletnih straneh in da bi vam omogočili dostop do nekaterih dodatnih storitev. Do takšne obdelave vaših osebnih podatkov imamo pravico samo na osnovi priprave ali izvajanja pogodbe z vami,ob upoštevanju pravnih obveznosti, naših zakonitih zahtevkov ali pa vašega soglasja.


                                                                Osebne podatke v okviru naše dejavnosti obdelujemo v različnem obsegu za različne namene:

                                                                • brez vašega soglasja na podlagi našega zakonitega interesa ali z namenom izpolnjevanja pravnih obveznosti, izpolnjevanja pogodbe oziroma

                                                                • na podlagi vašega soglasja.

                                                                Za obdelavo podatkov, ki jo lahko izvajamo brez vašega soglasja, je odvisno, s kakšnim namenom se ustrezna obdelava izvaja in v kakšnem odnosu do nas se pojavljate – ali samo kot obiskovalec naše spletne trgovine, ste se pri nas registrirali ali tudi kaj kupili. Obdelujejo se lahko vaši podatki tudi v primeru, da ste naslovnik blaga ali storitev, ki so bili pri nas naročeni, oziroma, če z nami komunicirate.

                                                                Če obiščete našo spletno trgovino

                                                                Uporaba piškotkov in drugih tehnologij, posredovanje podatkov oglaševalskim in družbenim omrežjem

                                                                Ob obisku naše spletne trgovine, se v vašo napravo shranjujejo majhne datoteke, kot so piškotki. To so majhni skupki črk in številk, ki se hranijo na vašem spletnem brskalniku ali trdem disku vašega računalnika. Določeni od piškotkov nam omogočajo povezovanje vaših aktivnosti med iskanjem po naših straneh v času, ko imate okno spletnega brskalnika odprto, vse do takrat, ko ga zaprete. Takrak, ko okno spletnega brskalnika zaprete, se pripadajoči piškotki izbrišejo. Določeni piškotki v napravi ostanejo za določen nastavljen čas in se pri vsakem obisku spletnih strani, ki so pripadajoče piškotke ustvarile, aktivirajo.Uporabljamo tudi spletne signale (znane kot »web beacons«). Pri tem se gre za majhne slike, s podobno funkcijo kot piškotki. Za razliko od piškotkov so spletni signali sestavni del spletnih strani. O vseh teh tehnologijah bomo zaradi lažjega razumevanja v tem dokumentu naprej govorili le kot o piškotkih. Piškotke samo shranjujemo in beremo le tiste, ki so jih shranile v vašo napravo naše spletne strani.

                                                                Piškotke v vašo napravo shranjujejo neposredno naše spletne strani. Takšni piškotki nam pomagajo:

                                                                • Tako ne pride do izbrisa vaše nakupovalne košarice, ker si na ta način zapomnimo vašo prijavo preko določene naprave in ponoven vnos e-naslova in gesla ni potreben. Obenem tudi shranimo podatek o tem, katero različico naših spletnih strani naj prikažemo, če jih je na voljo več;

                                                                • da preverimo, če ste nam že podelili soglasje v skladu s tem dokumentom, ali če ste se npr. odločili za sodelovanje pri določeni raziskavi;

                                                                • pomagajo pri zagotavljanju varnosti in tako lahko preverjamo, da ni prišlo do zlorabe vaše povezave do naše spletne domene in da mogoče nekdo drug ne posluje v vašem imenu;

                                                                • prav tako pri zaznavanju, preučevanju in odstranjevanju morebitnih napak in pomanjkljivosti naši spletni strani.za identifikacijo pri preklapljanju med spletnimi stranmi naše domene in pri ponovnih obiskih. 

                                                                Piškotki in druge tovrstne datoteke so za delovanje naše spletne trgovine nujno potrebni. Če jih na svojem brskalniku ne boste omogočili, se lahko zgodi, da naše spletne strani ne bodo delovale pravilno in vam zato ne bomo mogli ponujati artiklovin storitev iz naše ponudbe.

                                                                V vašo napravo shranjujemo tudi:

                                                                • piškotke z naših spletnih strani, ki nam omogočajo:

                                                                  • da sledimo številu obiskov naših spletnih strani in posameznih vsebin in na ta način ustvarjati statistike in merjenje učinkovitosti različnih oglasov;

                                                                  • prikazovati različne možnosti naših spletnih strani pri testiranju novih izvedb;

                                                                  • prilagajati vsebino naših strani glede na vaše potrebe, npr. prednostno prikazovanje artiklov, ki ste jih že iskali ter prikazovati druge ponudbe glede na vaše želje, na naših spletnih straneh;

                                                                • shranjevanje piškotkov omogočamo tretjim stranem, ki jih lahko uporabijo:

                                                                  • za zbiranje podatkov o vašem iskanju na naših ali drugih spletnih straneh;

                                                                  • za prikazovanje oglasov, ponudb in prikrojenih oglasov v okviru oglaševalskih in družbenih omrežij izven naše domene na drugih spletnih straneh

                                                                  • za povezovanje z družbenimi omrežji, kot je Facebook, vključno s samodejno prijavo, zagotavljanjem funkcij, kot je „Všeč mi je“, prikazovanjem prilagojenih ponudb in prikrojenih oglasov na družbenih omrežjih ter drugih spletnih straneh izven našega spleta.



                                                                Podatke o vašem vedenju na spletu posredujemo oglaševalski ni družbenim omrežjem za namen prikazovanja prilagojenih ponudb in prikrojenih oglasov v okviru oglaševalskih in družbenih omrežij na drugih spletnih straneh izven naše domene.Vendar tem partnerjem nikakor ne posredujemo vaših identifikacijskih podatkov. Seznam teh oglaševalskih in družabni omrežij, ki jih uporabljamo, je naveden v rubriki  Kdo obdeluje vaše osebne podatke in s kom jih delimo? .

                                                                Če posredovanja vaših podatkov in uporabe piškotkov tretjih strani- oglaševalskim in družabnim omrežjem pod zavihkom Nastavitve zasebnosti ne onemogočite in po opozorilu kliknete na katero koli povezavo na naših spletnih straneh (izven okvirčka z opozorilom) ali pa kliknete na tipko „Razumem“, ki je sestavni del opozorila, se razume, da se z uporabo navedenih piškotkov in posredovanjem vaših podatkov oglaševalskim in družabnim omrežjem strinjate. Svoje soglasje ravno tako lahko vedno umaknete s prepovedjo te funkcije pod zavihkom Nastavitve zasebnosti.

                                                                Uporaba osebnih podatkov obiskovalcev spletnih strani

                                                                Ob obisku naše spletne trgovine itrade.si, podatke o vašem vedenju na spletu obdelujemo na podlagi našega zakonitega interesa (brez vašega soglasja) za namene:

                                                                1. pridobivanja podatkov, da bomo za vas v prihodnje našo spletno trgovino lahko izboljševali in vam na ta način ustvarili  boljše pogoje za nakupovanje; v tem primeru ja naš zakoniti interes izboljšanje naših storitev za vas;
                                                                2. izdelovanja pregledov in statistik, v prvi vrsti sledenja številu obiskov na naši spletni strani ter posameznih vsebin in merjenja učinkovitosti oglasov; v tem primeru je naš zakoniti interes merjenje efektivnosti naših spletnih strani in stroškov oglaševanja; iz tega razloga lahko preko vašega vedenja na spletu pridobivamo in uporabljamo še druge izpeljane podatke; in te izpeljane podatke lahko posredujemo svojim partnerjem za obračunavanje provizije, kot je opisano v poglavju »Kdo ravna z vašimi osebnimi podatki in komu jih posredujemo«.
                                                                3. za preverjanje novih funkcij in aplikacij pred uvedbo, v izogib težavam z delovanjem teh novosti med dejanskim obratovanjem, kar bi vašo nakupovalno izkušnjo pri nas lahko poslabšalo; naš zakoniti interes je v tem primeru, da naše storitve za vas lahko opravljamo čim bolj brezhibno;
                                                                4. da lahko ukrepamo proti napadom naših spletnih strani in ogrozitvijo njihovega delovanja in zagotavljanja varnosti vaših podatkov; naš zakoniti interes je v tem primeru varnost vaših podatkov in brezhibno delovanje naših storitev za vas.

                                                                Podatke o vašem vedenju na spletnih straneh si poleg piškotkov dopolnjujemo tudi s pomočjo naslednjih podatkov:
                                                                    1. IP naslov vaše naprave (naslov vaše naprave, preko katere komunicirate z drugimi napravami v medmrežju);
                                                                    2. operacijski sistem vaše naprave, njegova različica in jezikovne nastavitve;
                                                                    3. brskalnik, ki ga uporabljate na svoji napravi, njegova različica in jezikovne nastavitve;
                                                                    4. spletni naslov (URL naslov) strani, s katere dostopate na našo spletno stran.

                                                                Za ta namen uporabljamo osebne podatke največ 38 mesecev, podatki se hranijo v pseudonimizirani-kodirani obliki. V primeru, da imate glede tega pomisleke, več informacij najdete tu (klik).

                                                                Podatke o vašem vedenju na spletnih straneh obdelujemo prav tako na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja), za namen priprave prilagojenih ponudb in prikrojenih oglasov, ki jih prikazujemo na spletu. Naš zakoniti interes je v tem primeru čim bolje prikrojena in za vas kar najbolj učinkovita ponudba. Te podatke v ta namen s pomočjo analiz razširjamo in tako iz njih pripravljamo izpeljane podatke. To nam omogoča razvrščanje  naših uporabnikov v različne skupine, tako vsaka skupina prejema lastne prikrojene ponudbe. V primeru,da nato pri nas še kaj kupite, bomo v ta namen še dodatno uporabili tudi podatke o vaših naročilih.

                                                                Ko ste v naši spletni trgovini iskali določen izdelek, ali pa ste kliknili na ponudbo v e-sporočilu, ki ste ga prejeli od nas, se lahko ta izdelek ob vašem naslednjem obisku prikaže na prvi strani naše spletne trgovine. Glede na to, kater izdelek ste iskali, lahko ocenimo, v katero skupino strank vas lahko razvrstimo. Na osnovi tega vam v naši spletni trgovini tako lahko ponudimo še druge izdelke, ki bi vas bi po naši oceni lahko zanimali.

                                                                Osebni podatki se za ta namen uporabljajo 1 mesec. To funkcijo lahko tudi lahko izklopite kadarkoli pod zavihkom Nastavitve zasebnosti.

                                                                Če se pri nas registrirate

                                                                Za registracijo, morate obiskati našo spletno trgovino, na vas nanašajo obdelave opisane pod zavihkom Če obiščete naše spletne strani. Ob registraciji, se obdelava podatkov razširi; in sicer:

                                                                Obdelava na podlagi izvajanja pogodbe

                                                                Ko si ustvarite račun na spletu itrade.si,  vaše identifikacijske in kontaktne podatke, vaše nastavitve in podatke o vaših naročilih (če pri nas kasneje opravite nakup)obdelujemo na podlagi izvajanja z vami sklenjene pogodbe (brez vašega soglasja), tako lahko vodimo vaš uporabniški račun. Pogodba, na kateri temelji naša obdelava, se izoblikuje sočasno z vašim računom. Osebne podatke v ta namen uporabljamo celoten čas obstoja vašega računa, ki ga lahko kadarkoli izbrišete.

                                                                Obdelava na podlagi zakonitega interesa

                                                                Ko si v spletni trgovini itrade.si ustvarite račun, bomo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, vaše nastavitve in podatke o vaših naročilih (če pri nas opravite nakup, tudi če opravite nakup brez, da bi se vpisali v svoj račun) in podatke o vašem vedenju na spletu ter vedenju pri branju e-sporočil obdelali tudi na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja), in to za namene:

                                                                1. pridobivanja podatkov, na podlagi katerih bomo za vas lahko v prihodnje naše storitve izboljševali, da bi ustvarili boljše pogoje za nakupovanje, še posebej z ugotavljanjem vašega zadovoljstva z našimi storitvami; naš zakoniti interes je v tem primeru izboljševanje naših storitev za vas in

                                                                2. posredovanja ponudb po meri in prikrojenih oglasov, ki vam jih lahko pošiljamo preko elektronske pošte, SMS sporočil in družbenih omrežij oziroma sporočamo po telefonu ali preko drugih elektronskih naprav oziroma pošiljamo preko navadne pošte ali pa prikazujemo na naših spletnih straneh; naš zakoniti interes je v tem primeru učinkovita promocija naših artiklov in storitev.

                                                                Da vam lahko pripravimo ponudbo po meri, vse zgoraj navedene podatke analiziramo in iz njih pridobivamo druge izpeljane podatke, ki jih uporabljamo v ta namen. Na ta način lahko uporabljamo tudi podatke o vašem obnašanju na spletu, ki smo jih pridobili pred vašo registracijo (če pod zavihkom Nastavitve zasebnosti že prej niste onemogočili personalizacije spleta), podatke o vašem obnašanju na spletu pa lahko zbiramo tudi, če se niste prijavili (npr. če vas identificiramo s pomočjo piškotkov). V skladu s temi podatki lahko razčlenjujemo naše uporabnike v različne skupine, pri čemer vsaka skupina prejema lastne prikrojene ponudbe.

                                                                Če ste torej v naši spletni trgovini iskali gospodinjski aparat oziroma ste kliknili na ponudbo v e-sporočilu, ki smo vam ga poslali, se lahko ta gospodinjski aparat pri vašem naslednjem obisku prikaže na prvi strani naše spletne trgovine. Glede na to, kakšen gospodinjski aparat ste iskali, lahko ocenimo, v katero skupino strank spadate. Na podlagi tega vam na spletnih straneh lahko ponudimo še druge artikle, ki bi vas po naši oceni lahko zanimali.

                                                                To funkcijo lahko kadarkoli izklopite pod zavihkom Nastavitve zasebnosti.

                                                                Na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja) lahko vaše nastavitve uporabimo tudi za testiranje novih funkcij in aplikacij še pred uvedbo, kot je opisano v razdelku Če obiščete naše spletne strani.

                                                                V ta namen vaše osebne podatke uporabljamo v času obstoja vašega računa, ki ga lahko kadarkoli izbrišete. Če imate glede tega pomisleke, več informacij najdete tu (klik).

                                                                Če pri nas opravite nakup

                                                                Da pri nas lahko opravite nakup, morate obiskati našo spletno trgovino, zato se na vas nanašajo obdelave opisane pod zavihkom Če obiščete naše spletne strani. Če pri nas opravite nakup, se obdelava podatkov razširi še na naslednji način:

                                                                Obdelava na podlagi izvajanja pogodbe

                                                                Če pri nas kot fizična oseba opravite nakup, obdelujemo vaše osebne podatke v namen obdelave vašega naročila. Gre za identifikacijske in kontaktne podatke ter podatke o vaših naročilih. Če imate pri nas uporabniški račun, lahko v ta namen uporabimo tudi vaše nastavitve.

                                                                Če pri nas opravite nakup kot zastopnik pravne osebe, obdelujemo iste podatke v isti namen na podlagi našega zakonitega interesa, ki temelji na sklenitvi in izvajanju pogodbe z osebo, ki jo zastopate.

                                                                Uporaba podatkov v namen obdelave vašega naročila pomeni, da podatke uporabimo posebej za:

                                                                1. možnost dokončanja naročila na spletu, tj. da se npr. ne izbrišejo artikli, ki ste jih dodali v nakupovalno košarico, ali pa podatki iz naročila v pripravi;
                                                                2. možnost komunikacije z vami, npr. odpošiljanje potrdil za naročila oziroma opozarjanje na odpremo artiklov;
                                                                3. potrebe plačila za blago,
                                                                4. potrebe dostave blaga; v zvezi s tem lahko vaše podatke posredujemo tudi našim transportnim partnerjem, in sicer izključno za potrebe dostave tega blaga, kot je opisano v razdelku Kdo obdeluje vaše osebne podatke in s kom jih delimo?;
                                                                5. v zvezi z reklamacijo naročenega blaga ali storitve; v zvezi s tem lahko vaše podatke posredujemo tudi dobavitelju blaga ali servisnemu centru, kot je opisano v razdelku Kdo obdeluje vaše osebne podatke in s kom jih delimo?;
                                                                6. v zvezi z vašimi drugimi zahtevami, ki jih naslavljate na nas npr. preko klicnega centra, kot je opisano v razdelku Če z nami komunicirate preko različnih kanalov.

                                                                V ta namen osebne podatke uporabljamo v času, ki je nujno potreben za obdelavo vašega naročila oz. rešitev pogodbenih obveznosti, kot so reklamacije.

                                                                Obdelava na podlagi zakonitega interesa

                                                                Če pri nas opravite nakup, hranimo vaše identifikacijske in kontaktne podatke ter podatke o vaših naročilih na podlagi našega zakonitega interesa (brez vašega soglasja) za namene varovanja pravnih zahtevkov in naše notranje evidence ter nadzora. Naš zakoniti interes v tem primeru predstavljata varovanje pravnih zahtevkov in pa nadzor nad rednim izvajanjem naših storitev.

                                                                Nadalje na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja) obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, vaše nastavitve in podatke o vaših naročilih (če pri nas kasneje opravite nakup) za namene:

                                                                1. pidobivanja podatkov, na podlagi katerih bomo za vas lahko v prihodnje naše storitve izboljšrevali, da bi ustvarili boljše pogoje za nakupovanje, še posebej z ugotavljanjem vašega zadovoljstva z našimi storitvami; naš zakoniti interes je v tem primeru izboljševanje naših storitev za vas in
                                                                2. prilagajanja funkcij naše spletne domene vašim potrebam, da bi vam lahko pri nakupu ponudili npr. najbližja prevzemna mesta, vse to na podlagi našega zakonitega interesa, ki temelji na izboljševanju in prilagajanju naših storitev; v ta namen obdelujemo tudi vaš IP naslov in iz njega izpeljano lokacijo,
                                                                3. posredovanja ponudb po meri in prikrojenih oglasov, ki vam jih lahko pošiljamo preko elektronske pošte, SMS sporočil in družbenih omrežij oziroma sporočamo po telefonu ali preko drugih elektronskih naprav oziroma pošiljamo preko navadne pošte; naš zakoniti interes je v tem primeru učinkovita promocija naših artiklov in storitev. Da vam lahko pripravimo ponudbo po meri, vse zgoraj navedene podatke (tj. vaše identifikacijske in kontaktne podatke ter podatke o vaših naročilih) analiziramo in iz njih pridobivamo druge izpeljane podatke, ki jih uporabljamo v ta namen. V skladu s temi podatki lahko razčlenjujemo naše uporabnike v različne skupine, pri čemer vsaka skupina prejema lastne prikrojene ponudbe. Če pri nas niste registrirani, pa za pripravo ponudb, ki vam jih posredujemo, ne uporabljamo podatkov o vašem obnašanju na spletnih straneh.

                                                                Če ste torej pri nas opravili nakup gospodinjskega aparata, vas lahko nagovorimo s prikrojeno ponudbo za podaljšano garancijo. Na podlagi vašega nakupa lahko sklepamo tudi, v katero skupino strank spadate. Na podlagi tega vam lahko pošljemo ponudbo za sorodne artikle, ki bi vas lahko zanimali. Če pri nas nimate računa, ponudb ne bomo prilagajali glede na to, kakšno blago ste na naših spletnih straneh iskali, niti glede na to, katere povezave ste v poslanih ponudbah odprli.

                                                                V namen oblikovanja ponudb po meri in prikrojenih oglasov, ki jih prikazujemo na spletnih straneh, kot je opisano v razdelku Če obiščete naše spletne strani, uporabljamo tudi podatke o vaših naročilih.

                                                                Vaše zadovoljstvo z našimi storitvami merimo na podlagi raziskave NPS, ki vam jo pošljemo po elektronski pošti znotraj programa Survey Monkey. Vprašalnik pošljemo naključnim uporabnikom, ki so pretekli mesec pri nas opravili nakup. Rezultate ankete imamo izključno za lastno uporabo.

                                                                Za zaščito pravnih zahtevkov in ohranjanje naših notranjih evidenc in kontrol obdelujemo podatke za obdobje 3 let in še 1 leto potem v zvezi s terjatvami, ki so uveljavljene do konca zastaralnega roka. V primeru pravnih, upravnih ali drugih postopkov obdelujemo vaše osebne podatke za obdobje, ki je potrebno za trajanje takega postopka in za preostanek obdobja zastaranja po njegovem zaključku.

                                                                V namen varovanja pravnih zahtevkov in naše notranje evidence ter nadzora obdelujemo podatke v času trajanja zastaralnega roka, ki znaša 5 let po potrebi še eno leto po njegovem izteku v primeru uveljavljenega zahtevka ob koncu zastaralnega roka. Pri sprožitvi sodnega, upravnega ali drugega postopka obdelujemo vaše osebne podatke v času, ki je nujno potreben za izvedbo tovrstnih postopkov, ter do izteka preostalega dela zastaralnega roka po njegovem zaključku.

                                                                Za ostale navedene namene uporabljamo osebne podatke največ 6 mesecev,

                                                                Zoper tovrstne obdelave, ki se izvajajo na podlagi našega zakonitega interesa, lahko podate ugovor.

                                                                B.3.3 Obdelava na podlagi izpolnjevanja pravnih obveznosti

                                                                Tudi mi moramo izpolnjevati določene obveznosti, ki jih predpisujejo zakoni. Če vaše osebne podatke obdelujemo iz tega razloga, vašega soglasja za tovrstno obdelavo podatkov ne potrebujemo. Na tej pravni podlagi obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, podatke o naročilih, in sicer zaradi upoštevanja vsakokrat veljavnih zakonov, ki so v času sestave predmetnega memoranduma še posebej naslednji:
                                                                • Obligacijski zakonik (OZ),

                                                                • Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot),

                                                                • Zakon o davku na dodano vrednost (ZDDV-1),

                                                                • Zakon o davčnem potrjevanju računov (ZDavPR),

                                                                • Zakon o računovodstvu(ZR),

                                                                • Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom),

                                                                • Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranju terorizma (ZPPDFT-1).

                                                                V ta namen uporabljamo osebne podatke največ 10 let (plus tekoče leto) po zadnjem izdanem dokumentu glede vašega naročila .

                                                                Če ste naslovnik blaga ali storitev, ki so bili naročeni pri nas

                                                                Če ste naslovnik blaga ali storitev, ki so bili naročeni pri nas, obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke:

                                                                1. na podlagi našega zakonitega interesa v namen priprave, sklenitve in izvajanja pogodbe z našo stranko. Izvajanje te pogodbe je tudi naš zakoniti interes;
                                                                2. na podlagi našega zakonitega interesa za pridobivanje podatkov, na podlagi katerih lahko za vas v prihodnje izboljšujemo naše storitve, ali pa podatkov za pripravo naših notranjih statistik in pregledov; naš zakoniti interes je v tem primeru izboljševanje naših storitev za naše stranke;
                                                                3. v namen izvajanja pravih obveznosti, še posebej na podlagi veljavnih zakonov, naštetih v točki B.3.3. predmetnega memoranduma;
                                                                4. v namen varovanja pravnih zahtevkov in naše notranje evidence ter nadzora; naš zakoniti interes v tem primeru predstavljata varovanje pravnih zahtevkov in nadzor nad rednim izvajanjem naših storitev.

                                                                Za pripravo, sklenitev in izvajanje pogodbe z našo stranko uporabljamo osebne podatke v času, ki je nujno potreben za obdelavo naročila. Po izteku tega časa podatke še naprej hranimo na podlagi našega zakonitega interesa v namen varovanja pravnih zahtevkov in naše notranje evidence ter nadzora, in sicer v času trajanja zastaralnega roka, ki znaša 5 let, po potrebi pa še eno leto po njegovem izteku v primeru uveljavljenega zahtevka ob koncu zastaralnega roka. Pri sprožitvi sodnega, upravnega ali drugega postopka obdelujemo vaše osebne podatke v času, ki je nujno potreben za izvedbo tovrstnih postopkov, ter do izteka preostalega dela zastaralnega roka po njegovem zaključku. Naš zakoniti interes v tem primeru predstavljata varovanje pravnih zahtevkov in nadzor nad rednim izvajanjem naših storitev. V namen izpolnjevanja pravnih obveznosti uporabljamo osebne podatke največ 10 let za posamezno naročilo.

                                                                Če imate glede tovrstne obdelave na podlagi zakonite interesa pomisleke, se prosimo obrnite sem.

                                                                Če z nami komunicirate preko različnih kanalov:

                                                                Če z nami komunicirate preko različnih kanalov, predvsem preko klicnih centrov, elektronske pošte, klepetalnic in družbenih omrežij, vaše identifikacijske in kontaktne podatke ter zapise medsebojne komunikacije, vključno s posnetki govorov, obdelujemo na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja) za namene:

                                                                • obdelave vaših zahtev; če ste pri nas opravili nakup in se vaša zahteva nanaša na naročilo, lahko obdelavo izvedemo na podlagi izvajanja pogodbe z vami;

                                                                • evidence vaših zahtev, da lahko preverjamo njihovo redno in pravočasno izpolnjevanje;

                                                                • dokazovanja, da smo prejeli in obdelali vašo zahtevo, npr. če pri nas na ta način naročite blago oziroma uveljavite reklamacijo;

                                                                  analize zahtev za izboljševanje kakovosti naših storitev.

                                                                V te namene hranimo osebne podatke za obdobje 3 mesecev. Če naročite oddate preko enega od naših kanalov, lahko podatke hranimo za zaščito pravnih zahtevkov za obdobje zastaranja 5 let in še 1 leto po poteku veljavnosti v zvezi s terjatvami, uveljavljenimi na koncu zastaranja. V primeru pravnih, upravnih ali drugih postopkov obdelujemo vaše osebne podatke v obsegu, ki je potreben za trajanje takega postopka, in preostanek obdobja zastaranja po njegovem prenehanju.

                                                                Če imate glede tovrstne obdelave na podlagi zakonite interesa pomisleke, se prosimo obrnite sem.


                                                                Večinoma vaše podatke obdelujemo za lastne namene kot njihov upravljavec. V tem primeru posredujemo vaše podatke našim partnerjem v namen zagotavljanja plačil, prevoza in drugih zadev, ki so povezane z vašim naročilom. Posredujemo jih tudi našim obdelovalcem, ki jih obdelujejo v skladu z našimi navodili. Če se s tem strinjate, lahko vaše podatke posredujemo tudi oglaševalskim in družbenim omrežjem za prikazovanje oglasov po meri na drugih spletnih straneh.


                                                                Vse omenjene osebne podatke obdelujemo kot upravljavec mi. Torej, mi določamo zgoraj opredeljene namene, za katere zbiramo vaše osebne podatke in načine obdelave ter odgovarjamo za ustrezno izvajanje le-teh.


                                                                Vaše osebne podatke posredujemo lahko tudi drugim subjektom, ki imajo ravno tako funkcijo upravljavca, in sicer: 

                                                                1. v povezavi z obdelavo vašega naročila našim partnerjem, ki so vključeni v obdelavo naročila, kot je navedeno v razdelku Če pri nas opravite nakup, konkretno pa

                                                                • partnerjem, ki upravljajo s plačilnimi sistemi za zagotavljanje plačil, še posebej v zvezi s plačilnimi karticami, predvsem pa 

                                                                • transportnim partnerjem, predvsem družbam Pošta Slovenije d.o.o., Slomškov trg 10, 2500 Maribor, Slovenija, DŠ 25028022 in DPD d.o.o., Celovška cesta 492, 1210 Ljubljana-Šentvid, Slovenija, DŠ SI46749845, če vam dostavljajo naročeno blago;

                                                                • GLS - 

                                                                • dobavitelju blaga ali servisnemu centru pripadajočega proizvajalca v zvezi z reklamacijo naročenega blaga ali storitve;

                                                                2. na osnovi vašega soglasja oglaševalskim in družbenim omrežjem, kot je opisano v razdelku Uporaba piškotkov in drugih tehnologij, posredovanje podatkov oglaševalskim in družbenim omrežjem, in sicer poimensko:

                                                                •     Google Ireland Limited (registrska številka: 368047), s sedežem Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska; politika zasebnosti družbe je na voljo tu: https://policies.google.com/technologies/ads

                                                                • Facebook Ireland Limited, s sedežem 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, D02 X525, Irska; politika zasebnosti družbe je na voljo tu: https://www.facebook.com/about/privacy

                                                                3. Za obdelavo osebnih podatkov uporabljamo tudi storitve drugih obdelovalcev, ki obdelujejo osebne podatke samo v skladu z našimi navodili ter v namene, ki so opisani v razdelku Zakaj obdelujemo osebne podatke in zakaj smo do tega upravičeni?. Med takšne obdelovalce sodijo:

                                                                • upravitelji orodij za trženje, kot so, ki nam pomagajo pri optimizaciji spleta in personalizaciji vsebin ter ponudb za vas;

                                                                  • Google Ireland s sedežem v Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska (storitve BigQuery, ChannelAdvisor),

                                                                Vaše osebne podatke pridobivamo največkrat  neposredno od vas preko naše spletne trgovine ali pri komunikaciji z vami. Nekatere druge podatke pa lahko tudi od naših partnerjev, npr. bank ali transportnih družb.


                                                                Največkrat se obdelujejo osebni podatki, ki nam jih zagotovite neposredno ob naročanju artiklov in storitev, med ustvarjanjem in uporabo računa ali pri komunikacijo z nami, na primer s klicnim centrom. Osebne podatke pridobivamo neposredno od vas tudi s spremljanjem vaših spletnih navad med brskanjem po naši spletni trgovini ali ob branju naših sporočil, s snemanjem klicev preko klicnih centrov.


                                                                Ko pri nas opravite nakup, lahko z izvajanjem sklenjene medsebojne kupoprodajne pogodbe prejmemo dodatne podatke o vaših naročilih s strani bank, naših partnerjev, ki vršijo plačilne sisteme, in transportnih partnerjev, npr. podatke o številki vašega računa, uspešno izvedenih plačilih ali dostavi in prevzemu blaga.


                                                                V nekaterih primerih lahko vaše osebne podatke posredujemo tudi v države, ki niso članice Evropskega gospodarskega prostora.


                                                                V povezavi posredovanja podatkov prejemnikom, ki so navedeni v razdelku Kdo obdeluje vaše osebne podatke in s kom jih delimo?, lahko vaše podatke posredujemo tudi v tretje države izven Evropskega gospodarskega prostora, kjer ni nujno vedno zagotovljena ustrezna raven varstva osebnih podatkov. Tovrstno posredovanje bo izvedeno vedno le v primeru, da se dotični prejemnik zaveže, da bo upošteval standardne pogodbene določbe izdane s strani Evropske komisije, ki so dostopne na naslovu

                                                                http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2004:385:0074:0084:CS:PDF


                                                                V zvezi z vašimi osebnimi podatki imate številne pravice. Med drugim tudi pravico do dostopa, pregleda, izbrisa in omejitve obdelave, prenosa, ugovora in pritožbe.

                                                                 

                                                                Kakor imamo mi svoje pravice in obveznosti kar se tiče obdelave vaših osebnih podatkov,imae s tem v zvezi določene previce tudi vi. Te pravice vključujejo:


                                                                Pravica do seznanitve


                                                                Z drugimi besedami, je vaša pravica, da izveste, kakšne podatke o vas zbiramo, v kakšne namene in kako dolgo, od kod vaše osebne podatke pridobivamo, komu jih posredujemo, kdo jih poleg nas še obdeluje in kakšne so vaše druge pravice v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov. To vse si lahko preberete v dokumentu »Varstvo osebnih podatkov strank«. Če pa vam še vedno ni povsem jasno, za katere osebne podatke se gre, lahko od nas zahtevate potrdilo o tem, če se osebni podatki v zvezi z vami zbirajo ali ne, in če se, imate pravico, da se s temi podatki seznanite. Skladno s pravico do seznanitve lahko zahtevate od nas kopijo obdelovanih podatkov, pri čemer vam bomo prvo kopijo zagotovili brezplačno, vsako nadaljnjo pa proti plačilu.


                                                                Pravica do popravka


                                                                Nihče ni nezmotljiv. Če opazite, da so vaši osebni podatki, ki jih hranimo, napačni ali nepopolni, imate tudi pravico, da podate zahtevek, da te napake odpravimo, oziroma podatke dopolnimo.


                                                                Pravica do izbrisa


                                                                V določenih primerih imate tudi pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov. Vaši osebni podatki bodo v najkrajšem možnem času izbrisali, če je izpolnjen kateri od naslednjih razlogov:

                                                                • vaših osebnih podatkov v namene, v katere smo jih obdelali, ne potrebujemo več;

                                                                • umaknili ste soglasje z obdelavo osebnih podatkov, pri čemer gre za podatke, za obdelavo katerih je vaše soglasje nujno, mi pa hkrati nimamo drugega razloga za nadaljnjo obdelavo teh podatkov;

                                                                • uveljavili ste svojo pravico do ugovora proti obdelavi podatkov (glej nižje razdelek Pravica do ugovora proti obdelavi podatkov) za osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi našega zakonitega interesa, in mi spoznamo, da zakonitih interesov, ki bi upravičevali nadaljnjo obdelavo teh podatkov, več nimamo ali

                                                                • domnevate, da obdelava osebnih podatkov, ki jo izvajamo, ni več v skladu s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi.

                                                                Zavedati pa se morate da, tudi če bo kateri od zgoraj navedenih razlogov izpolnjen, to ne pomeni, da bodo vsi vaši osebni podatki izbrisani nemudoma. Kajti te pravice ni mogoče uveljaviti v primeru, da je obdelava vaših osebnih podatkov še naprej nujna za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti ali za določitev, izvedbo ali obrambo naših pravnih zahtevkov (glej razdelek Zakaj obdelujemo osebne podatke in zakaj smo do tega upravičeni?).


                                                                Pravica do omejitve obdelave podatkov


                                                                Poleg pravice do izbrisa v določenih primerih uveljavite lahko tudi pravico do omejitve obdelave osebnih podatkov. Ta vam omogoča, da v nekaterih primerih zahtevate, da se vaše osebne podatke posebej označi in s tem izvzame iz vseh postopkov obdelave – pri tem gre za časovno omejitev (in ne trajno kot pri pravici do izbrisa). Obdelavo osebnih podatkov moramo omejiti:
                                                                1. če oporekate točnosti vaših osebnih podatkov, dokler se ne dogovorimo, kateri podatki so pravilni;
                                                                2. če vaše osebne podatke obdelujemo brez ustrezne pravne podlage (npr. nad predvidenim obsegom), vi pa boste namesto izbrisa takšnih podatkov dali prednost le njihovi omejitvi (npr. če boste predvidevali, da nam boste v prihodnje te podatke vseeno zagotovili);
                                                                3. če vaših osebnih podatkov več ne potrebujemo v zgoraj opisane namene, vi pa jih potrebujete za določitev, izvedbo ali obrambo svojih pravnih zahtevkov, ali
                                                                4. če vložite ugovor proti obdelavi podatkov. Pravica do ugovora je podrobneje opisana spodaj pod naslovom Pravica do vložitve ugovora proti obdelavi podatkov). V času obravnave vašega ugovora moramo obdelavo vaših osebnih podatkov omejiti.

                                                                Pravica do prenosa podatkov

                                                                Pravico imate, da od nas pridobite vse svoje osebne podatke, ki ste nam jih zagotovili in ki jih obdelujemo na podlagi vašega soglasja (glej razdelek Če nam podate svoje soglasje) in na podlagi izvajanja pogodbe. Vaše osebne podatke vam posredujemo v strukturirani, ustaljeni in strojno čitljivi obliki. Enostaven prenos podatkov je mogoč samo za podatke, ki jih avtomatizirano obdelujemo v naših elektronskih podatkovnih zbirkah.

                                                                Pravica do ugovora proti obdelavi podatkov

                                                                Na osnovi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, lahko uveljavljate pravico do ugovora proti obdelavi osebnih podatkov, na podlagi (e) ali (f) člena 6(1) UREDBE (EU) 2016/679 ter do ugovora proti obdelavi podatkov za namene neposrednega trženja (glej razdelek Zakaj obdelujemo osebne podatke in zakaj smo do tega upravičeni?). Takoj bomo prenehali obdelovati vaše osebne podatke za tržne dejavnosti n; enako bomo storili v vseh primerih, v kolikor ne bomo imeli zakonitih razlogov za obdelavo, ki so nad vašimi pravicami do obdelave ali za uveljavljanje pravnih zahtevkov.

                                                                Pravica do pritožbe

                                                                Zgoraj navedene pravice nikakor ne vplivajo na vašo pravico, da vložite pritožbo pri pristojnem organu. To pravico lahko uveljavite zlasti v primeru, če smatrate, da vaše osebne podatke obdelujemo brez podlage oziroma v nasprotju s splošno veljavnimi pravnimi predpisi. Nad obdelavo podatkov, ki se izvaja z naše strani, se zato lahko pritožite Informacijskemu pooblaščencu na naslov Zaloška cesta 59, 1000 Ljubljana.

                                                                Samo izpolnite obrazec v razdelku https://www.itrade.si/urejanje-osebnih-podatkov ali nas pokličite za pomoč, da vam pomagamo pri izpolnjevanju obrazca.


                                                                Najenostavnejši način uveljavljanja pravic na itrade.si je z izpolnitvijo spletnega obrazca preko povezave https://www.itrade.si/urejanje-osebnih-podatkov  Če ste registrirani pri nas, vam priporočamo, da se prijavite v svoj profil in nato poiščete zavihek itrade.si/nastavitve-zasebnosti, kjer boste našli čarovnika, ki bo vaš asistent pri izpolnjevanju obrazca. Registriranim uporabnikom olajšamo izpolnjevanje vloge z vnosom osebnih podatkov, ki jih prenesemo iz obstoječega profila na itrade.si. Če niste ali niste več registrirani, vam priporočamo izbiro zavihka itrade.si/urejanje-osebnih-podatkov, kjer ravno tako lahko sledite navodilom čarovnika. Uporabnike, ki niso registrirani prosimo za vnos dodatnih podatkov, ki so potrebni za obdelavo vloge. V primeru nejasnosti ali vprašanj v zvezi s tem obrazcem vas naprošamo, da se obrnete našo službo za pomoč uporabnikom (info@itrade.si, tel.: __________) in naši sodelavci vam bodo pomagali pri izpolnjevanju vaše vloge s pomočjo spletnega obrazca.


                                                                Vašemu  zahtevku bo ugodeno v najkrajšem možnem času, vsekakor pa v roku 30 dni. V izjemnih primerih, predvsem ko gre za kompleksnejše zahtevke, imamo pravico, da ta rok podaljšamo za dodatnih 60 dni. V primeru, da bi bilo to potrebno, in o razlogi,  vas bomo o tem seveda obvestili.

                                                                Glede vseh zadev v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov vam je na voljo naš pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov.


                                                                Pooblaščenca lahko kontaktirate na elektronskem naslovu: dpo@itrade.si

                                                                To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.